Menneskerettigheter.info


             
- Informasjon om                                          menneskerettigheter


             - Kritisk søkelys på                                       menneskerettighetenes stilling i                   Norge

Blinde øje til etnisk forfølgelse i Sydafrika


Ingen blev overrasket i Sydafrika, når ANC vandt en forudsigelig sejr i det første valg efter Mandelas død. Det er usandsynligt, at der vil være nogen større ændringer i et land nedsunket i den ene korruptionsskandale efter den anden, og nu har hvad man kunne kalde verdens mordet hovedstad. Det forekommer også, at landets økonomi er på vej ind i et kaos tilstand.
Og en ting, det synes ikke, der vil ændre den ubarmhjertige antllet mord på hvide mennesker udført af negre. Omkring 50 mord, der finder sted i Sydafrika hver dag og efter Genocidewatch er omkring 20 af disse ofre hvide, mens gerningsmanden er en neger. Dette er et groft uforholdsmæssigt stort antal mindretal kun udgør ni procent af den samlede befolkning. Mange boerne (hvide folk, der bosatte sig i Sydafrika i 1600-tallet), også vælger at flygte ud af landet, fordi de frygter en hvid blodbad i fremtiden ophidsede frem af politikere, der bebrejder "den hvide".

Det startede i 1994, da det hvide mindretal opgav magten efter pres fra det internationale samfund. Siden da har omkring 70.000 hvide blevet myrdet. Nøjagtige tal for dette er svært at komme med, fordi politiet har stoppet skrive om racemæssig baggrund i kriminalitetsstatistikker.
Etnisk had er en klar motivationsfaktor i mange af disse drab. På gerningssteder kan ofte finde graffiti som "Kill the Boer" i blodet, for at nævne et eksempel. Nogle ofre tortureret og pint til døde med de metoder, vi vil ikke gå i detaljer. Averaged offer er en ældre person, . Sandsynligvis fordi mange yngre hvide har tilpasset situationen og taget forhåndsreglere, eller blot forladt landet. På den dag, da Mandela døde en 84-årig afrikansk kvinde røvet i sit eget hjem. druktnet Hun var i hendes eget badeværelse af røvere, der holdt hendes hoved under vand i badet.

Nogle kræfter forsøger at ignorere de historier om denne forfølgelse. Kriminalitet er høj for alle i Sydafrika sagde. Dette gælder også, det er et mindretal af den tidligere makthverne har den største grund til at føle sig utrygge. Imens drys penge fra internationale hjælpeorganisationer i hele det vestlige land, uden omtale af situationen for borgere med europæiske rødder.
Men der er en lille gruppe af mennesker i Sydafrika, der er blevet stadig bedre, og bestået Vesten i levestandard. Disse er de forretningsmæssige mænd, der har relationer med ledelsen af ANC. Bestemt folk i en eller anden måde kan hævde eller hævde, at de støttede ANC fra starten. Mindst en smule.
Coleman brødre er eksempler på sådanne. Den Jøde Colin Coleman er formand for Goldman Sachs Sydafrika, og har hjulpet landet med gunstig dollar og fået meget igen for dette. Hans socialistiske bror Neil var involveret i oprettelsen og lanceringen af "Forbund af sydafrikanske fagforeninger", og en højtstående embedsmand. At folk af jødisk afstamning har fået stor magt i landet er dels fordi de har haft det begge veje: De regerede sammen med de hvide under apartheidstyret. Men siden 1994 har formået at portrættere sig selv som mennesker, der kæmpede mod apartheid med negre. De har således undgået at blive ramt af det samme had, at hvide erfaring, ved at dyrke deres egen offerrolle og dyrke en overdrivelse af hans egen indsats.

Det har nu også opstået politiske grupper ledet af negre, der ser gennem dette og kalder det manipulation. Tidligere i år skrev en parlamentarisk gruppe en erklæring om solidaritet med det palæstinensiske folk. Desuden ligner de få forsøg på at indføre i Norge boykot israelske varer foreslåede regler. Det jødiske samfund reagerede på dette som Angry hvepse, og kaldte det en "kapringen af den parlamentariske proces fremad drevet af særlige interessegrupper." Erklæringen blev dermed væsentligt modereret.
Johannesburg vil snart blive velsignet med åbningen af det ultimative internationalt symbol på jødisk lidelse. En Holocaust museum i en helt ny bygning nær Jan Smuts Avenue. Dette vil være den tredje af sin art til at blive åbnet i Sydafrika, og alle skoler vil være forpligtet til at besøge museet. Vi antager, at åbningsceremonien vil være overdådige.